Prev ArrowNext ArrowRatingTimeShippingMailLogoOnlyInstagramFacebookMessengerTwitter

Skolefodbold og Gymnasiefodbold - her er de største turneringer i Danmark.

Det findes en del forskellige fodboldturneringer for skoler og gymnasier i Danmark. Turneringerne har flere tusinde børn og unge som deltagere hvert år. Vi har her prøvet at samle et overblik over de største af slagsen i Danmark.

Mangler I fodboldsæt til skolen?
Vi giver 10% rabat, hvis i spiller med vores logo på tøjet.
Se priser og udvalg

Ekstra Bladets skolefodboldturnering.

Skolefodbold turneringen

Den første og nok mest kendte af dem alle er Ekstra Bladets skolefodbold turnering. Det er godt og vel små 50 år siden at Ekstra Bladet slog dørene op til det, som sidenhen er blevet verdens største skolefodboldturnering. Turneringen startede helt præcist i 1961 og har både drenge og pigehold. I starten var det dog kun drenge der deltog, men efterhånden som fodbold blev mere populært i Danmark kom pigerne også til. Det var dog først i 1984 at pigerne kom med.

Finalen afgøres altså både for piger og for drenge - og det er blevet til en hel del vindere gennem tiden til skolefodbold turneringen. Nogle skoler har vundet adskillige gange og er kendt for altid at være med i slutspillet. Finalen spilles altid i Parken i København og tiltrækker rigtig mange tilskuere både på TV og på tribunerne. Inden Parken blev hjemsted for finalen var bl.a. Frederiksberg Stadion, Østerbro Stadion og Holbæk Stadion i brug.

I turneringen uddeles der både Fairplay og Fighterpokal samt Michael Laudrups teknikerpris som gives til det finalens bedste spiller. Sponsorer som Fakta har også deltaget med en “finte pokal”, der gives til, ja, den bedste finte. Det var dog først tilbage i 1988 - 27 år efter at turneringen startede, at man begyndte at uddele priser i turneringens finale til skolefodbold. Der har været rigtig mange i dag kendte fodboldspillere og dommere som har vist sig i Ekstra Bladets skolefodbold turnering igennem tiden og det vil forhåbentlig blive ved mange år endnu.

GymnasiumFutsal turneringen

Går du på STX, HHX, HF eller HTX eller måske efterskole eller i 10. Klasse, så kan du deltage i GymnasiumFutsal. Turneringen er landets største og har mere end 700 deltagere på op mod 70 forskellige hold.

Deltagerne kommer fra både Jylland, Fyn og Sjælland og har alle typer gymnasiale uddannelser, efterskoler eller 10. Klasser. DGI, som står bag turneringen, afholder seks indledende stævner over hele landet, hvor top 3 går videre til finalestævnet. Turneringen foregår i samarbejde med dkfutsal.

Skoleligaerne i Fodbold

Skoleligaerne er for alle skoler med en fodboldlinie, hvor fodbolden er omdrejningspunktet for elevernes hverdag. Grundskoler, 10. kl.-ordninger, efterskoler, gymnasier, handelsskoler, Team Danmarkskoler og alle tekniske skoler kan deltage i turneringen.

Turneringen spilles fra september til maj måned med “Final-4” i Odense.

Drengene spiller i 3 rækker:
Skoleligaen, Skoleliga 2 og Skoleliga 3.

Pigerne spiller i 2 rækker:
Skoleligaen og Skoleliga 2.

Turneringen er for piger og drenge mellem årgang 2001 og 2003. Man må maks bruge tre registrerede spillere pr. hold pr. kamp fra årgang 2000, hvis disse følger holdets skoleforløb.

Læs mere om turneringen her: Skoleligaen

Skolefodbold stævner i Danmark

Skolefodbold staevner i Danmark

Generelle skolefodboldturneringer er der desværre ikke mange af i Danmark. Men fortvivl ikke, der er altid stævner I kan deltage i. De fleste større stævner er inddelt i alderskategorier, hvor I blot kan vælge den aldersgruppe som passer jeres hold. Typisk er der turneringer fra U-10 helt op til U-18 / Senior.

Et godt sted at finde indendørs stævner og stævner generelt er https://staevner.dk/, der har en overskuelig liste over de fleste stævner i Danmark. Bl.a. kan man finde kendte cups som Kronborg Cup, Ruhr Pokal, Brøndby Cup m.fl.

Et andet godt sted at finde stævner er på google. Her kan du blot skrive “indendørs fodbold stævner”, hvorefter et fint resultatet med inde stævner i Danmark kommer frem. Hver dog opmærksom på at visse turneringer kræver et symbolsk beløb for at deltage. Typisk ligger dette beløb mellem 500-1000 kr, der betales når man tilmelder sit hold.

TORRAK fodboldturneringen i Grønland

Flere end 5.000 drenge og piger deltager hvert år i grønlands store fodboldturnering. Turneringen foregår som regel i skolernes efterårsferie. TORRAK er en gammel tradition, der startede i Nuuk i 1960, hvor der ikke være mange aktiviteter for skolebørn i efterårsferien.

Turneringen har siden bredt sig til 12 andre grønlandske byer: Ittoqqortoormiit, Nanortalik, Qaqortoq, Narsaq, Paamiut, Uummannaq, Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Upernavik, Ilulissat og Tasiilaq.

Det er Grønlands arbejdsgiverforening, som organisere og administrer turneringen TORRAK. Der ligger et rigtig stort stykke arbejde bag turneringen og der bliver tit spurgt efter frivillige til turneringen.

Holdsæt til Skolefodbold eller Gymnasiefodbold

Holdsæt til skolefodbold

Se priser og udvalg

Vi elsker skolefodbold og har selv været aktive i turneringen da vi var unge. Det ville derfor virkelig glæde os at se flere af vores holdsæt ude på skolerne. Vi tilbyder derfor også 10% rabat til alle skoler og gymnasier, som ønsker at spille med vores logo på tøjet som “sponsortryk”.

Udover rabat ved at have vores logo på tøjet, kan den også kombineres med en mængderabat. Bestiller i flere end 20 holdsæt, så giver vi 10% rabat, som derved med sponsortryk rabatten kan udløse 20% rabat på hele orden.

Se vores priser og udvalg ved at følge linket ovenover. Skulle i have nogle spørgsmål, så kontakt os gerne.

contact
LogoSportmonda Logoicon-name-straighticon-name-archedicon-number-spa-10icon-number-ned-10icon-number-eng-10icon-number-fra-10icon-number-ger-10icon-number-por-10icon-number-bel-10icon-number-ita-10icon-number-mex-10icon-number-usa-10icon-list-eng-10icon-list-bel-10icon-list-fra-10icon-list-ger-10icon-list-ita-10icon-list-mex-10icon-list-ned-10icon-list-por-10icon-list-spa-10icon-list-usa-10Club Logo (+2 colors)